Istoric

Prezentare

Când ești fascinat de lumea subacvatică ajungi să te dedici profesional proiectelor care implică apă: educație ecologică, lucrări utilitare sub apă, recupararea copiilor cu nevoi speciale cu ajutorul terapiilor multisenzoriale și nu în ultimul rând, formarea de scafandri.

Scafandrul Szabo Jeno, ajuns acum la frumoasă vârstă de 50 de ani este omul care a pus bazele unui Centru de cercetări subacvatice. Iubitor al lumii misterioase din adâncuri, Szabo Jenoa a absolvit Facultatea de Geologie din Cluj, ca mai apoi să aobtina și brevetul internaţional de instructor.

A făcut parte din echipa căpitanului Jacques Ives Cousteau și a luat parte la descoperirea cetății scufundate Callatis (Mangalia).

Centrul de cercetări subacvatice

În cadrul centrului de scufundări subacvatice de la Dalnic se fac cursuri de scufundări, se formează scafandri, se organizează evenimente private, se desfășoară proiecte și programe din sfera educațională și se testează terapii alternative, precum o școală pentru surdo-muți.

Echipa de scafandri utilitari

Din 1993 și până în prezent, echipa de scafandri utilitari coordonată de Szabo Jeno a adăugat în portoliu sute de lucrări subacvatice utilitare, lucrări hidrotechnice la diferite baraje, rezervoare, poduri atât în țară cât și în străinătate.

Berăria subacvatică

Dragostea pentru lumea subacvatică se moștenește. Nu miră pe nimeni faptul că fiul sau îi calcă pe urme și dezvoltă un proiect inedit în România și Europa: berăria subacvatică.

Impreună cu cei de la Csiki a dezvolat un conceput de berărie sub apă și a dus dincolo de imaginație un vis care s-a materializat într-un loc care trebuie vizitat cel puțin odată in viață. Să bei bere la barul aflat pe fundul unui lac poate fi o experiență pe care mulți dintre voi își doresc să o încerce.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.