Víz alatti söröző

Bemutatás

Egy teljesen új koncepcióval álltunk elő, amelynek egész Európában nincs párja. A víz alatti sörözőben kézműves söröket fogyaszthatsz és egy egyedülálló élményben lehet részed.

Itt, Kovásznán, előbb egy dombot kell megmásznunk, hogy búvárkodhassunk. A víz alatt, bármennyire is hihetetlenül hangzik, egy igazi söröző található, bárral, hűtővel és sok más meglepetéssel.

A Csíki-medence lakosai számára nagyon fontos a múlt tisztelete és a hagyományok megőrzése. A kommunizmus ideje alatt létezett itt egy alkoholgyár, így amikor megalkottuk a vízalatti sörözőt, pontosan a múlt tisztelete végett, úgy döntöttünk, hogy felhasználjuk a gyár régi és értékes elemeit. Például, láthatod majd a bárt, ami az egykori gyár területéről származó 5 km-es sínekből lett megépítve.

HONNAN JÖTT EZ AZ ÖTLET?

A kurzus résztvevőinek mindig azt mondjuk, hogy amit a víz fölött meg lehet csinálni, azt víz alatt is lehetséges. Az ötlet egy sörrel és kreativitással teli szombat este született meg. A kilométerkő, ami a városi Csíki sörözőt jelzi, nagyon jól nézne ki a víz alatt. És ha már van víz alatti kilométerkövünk, miért ne lehetne egy egész sörözőnk is?

Ez a víz alatti kilométerkő nem csak azt jelzi, hogy mekkora távolság van még a gyárig, hanem azt is, hogy hány kilométer van még a felszínig! Semmi sem véletlen.

Mennyi időbe telt a víz alatti söröző berendezése?

A Csíki Sör gyárral való együttműködés körülbelül másfél hónapig tartott. Megbeszéltük, elkészítettük a látványtervet, nagyon sok részletet kellett kidolgoznunk és elterveznünk. Meglehetősen nehéz volt víz alá helyeznünk a bárt, mert nem lehetett szétbontani. Még a hűtőt is át kellett alakítanunk, kivenni belőle a freont, a különböző alkatrészeket, amikben volt levegő. A világítást is vízállóvá kellett tenni, szóval igen, kemény munkát igényelt.

Mennyi időt kell felkészüléssel töltenie annak, aki a víz alatt szeretne elfogyasztani egy sört?

Ha az adott személynek még nincs tapasztalata a merüléssel, egy 40 perces felkészítésen vesz részt merülés előtt. Tehát nem kell szakképzett búvárnak lenned ahhoz, hogy meglátogathasd a víz alatti sörözőt.

Biztosítjuk, hogy minden személy megfelelő felszereltséggel rendelkezzen és minden lépéssel tisztába legyen már a felszínen. A dálnoki búvárközpontban a biztonság az első.

HOGYAN LEHET A VÍZ ALATT INNI?

Hogyan iszod meg a sört, ha egy reduktor van a szádban?

Hogyan tudsz folyadékot inni, amikor éppen abban vagy? Mindent elmagyarázunk a biztonságos búvárkodás érdekében. Merülünk, leülünk a bárhoz (vannak bárszékek) és kinyitjuk a sört. Az üveget egy ujjal le kell zárni, hogy a tó vize ne keveredjen a sörrel és a halacskák se ússzanak bele az üvegbe. Kivesszük a reduktort a szánkból és felemeljük az üveget. Amikor az üveg eléri az ajkunkat, elkezdünk levegőt fújni bele, a levegő pedig kilöki a sört. Visszatesszük a reduktort, levegőt veszünk és megismételjük az akciót.

Tiltja a búvártörvény a víz alatt történő alkoholfogyasztást?

Igen, éppen emiatt mindenki saját felelősségre fogyaszthatja a sört. Azok, akik ezt nem vállalják, a felszínen élvezhetik a sört, miután megtalálták a székelyek rég elveszett kincsét.

Az biztos, hogy különleges élményben lesz részük úgy a tóban levőknek, mint azoknak, akik a felszínről nézik.

Privát események és csapatépítés

Milyen lenne a születésnapodat a víz alatti sörözőben ünnepelni a család és barátok társaságában? Kipróbálhatsz valami újat, ráadásul biztosan mindenki emlékezni fog majd arra a napra. Hívd meg barátaid egy kézműves Csíki Sörre, amit igazi búvárokként élvezhettek majd: a víz alatt, a bár előtt ülve, pontosan úgy, mint a felszínen.

Nem mese, ez valóság és Dálnokon, Kovászna megyében történik a Búvárközpont keretein belül.

Lepd meg alkalmazottaidat egy ilyen típusú csapatépítő programmal. Amellett, hogy a mindennapi rutinból biztosítasz szünetet, olyan egyedülálló élményben lehet részük, aminek nincs párja egész Európában: egy olyan vízalatti sörözőt láthatnak, ahol a sört el is lehet fogyasztani a víz alatt! Van báros is, aki szolgálatra készen áll, valamint vízalatti zene és társasjáték, sakk.

Várunk egy sörre a víz alatt!

Ez a webhely sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa Önnek. A böngészés folytatásával elfogadja azok használatát.