Történelmi

Bemutatás

Amikor a víz alatti világ magával ragad, eljön az a pont, hogy szakmailag is olyan projekteknek dedikálod magad, amelyek vízben történnek: ökológiai oktatás, víz alatti ipari munkák, speciális igényű gyerekek gyógyítása multiszenzoros terápiák segítségével, nem utolsó sorban pedig: búvárok képzése.

Szabó Jenő búvár már 50 szép évet tudhat magáénak. Ő az az ember, aki lefektette a Víz Alatti Kutatóközpont alapjait. A víz alatti titokzatos világ szerelmese, Szabó Jenő, a kolozsvári Geológia Karon végezte tanulmányait, hogy azután megszerezhesse a nemzetközi oktatói engedélyt is.

Jacques Ives Cousteau kapitány csapatának volt tagja és részt vett a Callatis (Mangalia) víz alatti város feltárásásában is.

Víz Alatti Kutatások Közponja

A dálnoki búvárközpont keretein belül búvárkurzusokat tartanak, búvárokat képeznek ki, privát eseményeket szerveznek, edukációs jellegű projekteket és programokat hoznak létre és alternatív terápiákat tesztelnek, mint például: iskola a siketnémáknak.

IPARI BÚVÁR CSAPAT

1993-tól napjainkig, a Szabó Jenő által vezetett ipari búvár csapat, több száz víz alatti ipari munkát tudhat maga mögött: hidrotechnikai munkákat különböző gátaknál, víztározóknál, hidaknál, országon belül és külföldön egyaránt.

Víz alatti söröző

A víz alatti világ iránti szeretet öröklődik. Nem csodálkozik senki azon, hogy Szabó Jenő fia is apja nyomdokaiba lépett és egy egész Romániában és Európában egyedülálló projektet fejlesztett ki: a víz alatti sörözőt.

A Csíki Sör csapatával együttműködve, kifejlesztették a víz alatti söröző koncepcióját és egy minden képzeletet felülmúló álmot valósítottak meg, melyet legalább egyszer az életben látni kell. Egy tó mélyén levő bár székein ülve sörözni egy olyan élmény lehet, amelyet sokan át szeretnének élni.

Ez a webhely sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa Önnek. A böngészés folytatásával elfogadja azok használatát.