Berăria subacvatică

Prezentare

Îți prezentăm un concept nou,nemaiîntalnit în Europa, o berărie subacvatică unde te poți bucura de o bere artizanală Csiki Șor și de o experiență unică.

Aici în Covasna, mai întâi trebuie să urcăm un deal ca mai apoi să ne putem scufunda. Sub apă, oricât de incredibil ar suna, se află o întreagă berărie, cu bar, frigider și multe alte surprize.

Pentru locuitorii din depresiunea Ciucului sunt foarte importante respectarea trecutului și pastrarea tradițiilor. În timpul comunismului aici exista o fabrică de alcool, iar în mometul în care am construit beraria subacvatica, tot din acest respect pentru tradiție, am decis să refolosim elementele vechi și valoroase ale fabricii. De exemplu, aici poti vedea barul construit din cele 5km de șine existente atunci pe teritoriul fabricii.

De unde a venit această idee?

Cursanților le spunem adeseori că sub apă se poate face orice ca si la suprafața. Ideea s-a nascut într-o sâmbătă seară, plina de bere si creativitate. Borna care indica berăria Csiki din oraș s-ar vedea superb sub apă. Și dacă tot avem o bornă kilometrică sub apă, de ce n-am avea și o berărie întreagă?!

Această bornă aflată sub apă nu indică doar distanța până la fabrică dar și câți km sunt până la suprafață! Nimic nu este intamplator.

Cât timp a durat amenajarea berăriei subacvatice?

Partea de colaborare cu fabrica Csiki Sor a durat aproximativ o lună și jumătate, am discutat, am planificat cum să arate, erau foarte multe detalii de stabilit și de proiectat. A fost destul de greu să scufundăm barul deoarece nu putea fi dezasamblat, chiar și frigiderul trebuia adaptat, scos freonul din el, diferitele părți pline de aer. Iluminarea, de asemenea, a fost adaptată pentru a fi rezistentă la apă, deci da, am avut de muncă serios.

Cât timp durează pregătirea unei persoane pentru a se bucura de o bere sub apă?

Dacă persoana resectivă nu a mai experimentat niciodată scufundările, trebuie să participe la o pregătire de 40 de minute înainte de scufundare. Așadar, nu trebuie să fii scafandru brevetat pentru a putea vizita berăria subacvatică.

Ne asigurăm că fiecare persoană este echipată corespunzător și a înțeles toți pașii încă de la suprafață. Siguranță primează în Centrul de scufundări de la Dalnic.

Cum poți să bei sub apă?

Dacă ai un detentor în gură, cum bei berea? Cum reușești să bei lichide când te afli într-unul?

Totul îți este explicat pentru o scufundare în siguranță. Ne scufundăm, ne așezăm la bar (există și scaune de bar), și practic deschidem berea. Sticla trebuie acoperită cu un deget, ca apa din lac să nu se amestece cu berea și nici peștișorii să nu intre în sticlă. Scoatem detentorul din gură și începem să ridicăm sticla. Când sticla este lipită de gură începem și suflăm aer în ea, iar aerul acesta va împinge berea afară. Luăm detentorul înapoi, tragem aer și repetăm acțiunea.

Regulamentul scafandrilor interzice consumul de alcool sub apă?

Da, tocmai din acest motiv toată lumea va consuma berea pe proprie răspundere. Cei care nu-și asumă acest lucru vor putea savura berea la suprafață după ce găsesc comoara de mult pierdută a secuilor

Cu siguranță, va fi o experiență inedită atât pentru parcipanții din lac cât și pentru ce care rămân la suprafață și privesc.

Evenimente private și team building

Cum ar fi să îți petreci ziua de naștere alături de familie și prieteni într-o berărie subacvatică? Poți încerca ceva nou și, cu siguranță, toată lumea va ține minte această zi. Invită-ți prietenii la o bere artizanală Csiki Șor pe care să o savurați că niște scafandri adevărați sub apă, așezați la bar, fix ca la suprafață.

Nu este film, este realitate și se întâmplă la Dalnic, în Covasna, în cadrul Centrului de Scufundări.

Surprinde-ți angajații cu un altfel de team building. Pe lângă faptul că le vei oferi o pauză de la rutina zilnică, aceștia se pot bucura de o experiență unică în Europa: o berărie subacvatică în care pot bea bere sub apă! Există barman gata să te servească, există muzică subacvatică și poți chiar juca jocuri de societate sau șah.

Te asteptăm la o bere rece sub apă!

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.